IMG_4415

צביעות: ראש העיר נאבק בהתחרדות, אבל אז מכר את דירתו לחרדים

לפני פחות משנה, ניסן בן חמו, ראש עיריית ערד לשעבר וכיום חבר מועצה באופוזיציה, התריע מפני מה שכינה ״סופה של ערד החילונית״. הוא עמד בחזית המאבק נגד התרחבות חסידות גור בעיר, טען כי הציבור הליברלי מודר מטקסים ציבוריים ואף הכריז כי בחירתו של ראש העיר הנוכחי, יאיר מעיין, הייתה ״הכיבוי הסופי של המגדלור החילוני״, אך כעת, למרבה ההפתעה, בן חמו מכר את ביתו דווקא לאנשי החסידות, ובמחיר הגבוה באופן משמעותי ממחיר השוק.

הנכס של בן חמו, בית פרטי באחד הרחובות המבוקשים בעיר, נמכר ביותר מ-2.5 מיליון שקל – מחיר הגבוה בעשרות אחוזים מעסקאות קודמות בשכונה. בן חמו עצמו הודה כי המכירה לחסידות לא הייתה מקרית. לדבריו, ״הם היו מוכנים לשלם כל מחיר. היה לי ברור שהם מחפשים תמונת ניצחון – ׳רכשנו גם את הבית שלו, ניצחנו אותו׳״.

אבל בעוד שבן חמו מצדיק את ההחלטה במונחים כלכליים, היא מעוררת ביקורת נוקבת מצד תושבים ומעלה שאלות על הפער בין הצהרות למעשים. האם מדובר באידיאולוגיה שהוקרבה על מזבח ההזדמנות העסקית, או פשוט בהכרה במציאות הכלכלית?

בריאיון ל-ynet, בן חמו הסביר כי חשש מירידת ערך הדירות בערד תחת שלטונו של ראש העיר הנבחר, ולכן החליט “לממש את הנכס לפני שייגרם נזק כלכלי”. לדבריו, ״הם היחידים שקונים בשוק היום. זה המצב״. עם זאת, הוא טוען כי אין לו כוונה לעזוב את העיר וכי הוא ״נשאר פה כדי להמשיך להילחם על צביונה של ערד״.

בן חמו צפוי להמשיך להתגורר בנכס במשך שלוש השנים הקרובות, אך העסקה כבר הספיקה לעורר עניין רב. לאור ההיסטוריה של עימותיו עם חסידות גור, קשה שלא לתהות כיצד מתיישבת מכירת הבית לחרדים עם עמדותיו הציבוריות הנחרצות.

במשך שנים הוביל בן חמו קו תקיף מול ההתרחבות החרדית בערד. הוא התנגד לבניית שכונות חדשות עבור החסידות, יצא נגד אירועים בהפרדה מגדרית שהתקיימו במימון עירוני, והזהיר כי העיר חוזרת לאחור שנות אור״. הוא אף טען בעבר כי חסידות גור ״פועלת לשינוי דמוגרפי מכוון בערד, כדי להגיע לרוב אוטומטי ולשלוט בעיר״.

עם זאת, מאז ניצחונו של יאיר מעיין בבחירות האחרונות, נראה שהמציאות השתנתה. ערד הפכה ליעד מרכזי עבור חסידות גור, וכיום מתבצעות בעיר עסקאות נדל״ן רבות בהובלת אנשי החסידות. אם בעבר בן חמו ביקש למנוע זאת, כעת הוא בעצמו ניצל את הביקוש – ומכר את ביתו לאנשי הקהילה.

העסקה של בן חמו היא אולי סמל לשינוי שעוברת ערד. בעוד תומכיו עדיין רואים בו ״לוחם נגד ההתחרדות״, אחרים רואים בעסקה כניעה למציאות הדמוגרפית והכלכלית בעיר. מה שבטוח הוא שהמאבק על זהותה של ערד עדיין רחוק מלהסתיים, אך מי שעמד בחזית ההתנגדות – בחר לסגור עסקה משתלמת עם אלה שאותם ניסה לעצור.

.

Scroll to Top