איגוד האינטרנט הישראלי מפרסם את דוח סיכום שנת 2024 בפעילות קו הסיוע לאינטרנט בטוח, ולפיו נרשמה עלייה חדה במתקפות סייבר, הונאות והשתלטות על חשבונות ברשתות החברתיות.
וואטסאפ דורגה השנה לראשונה בראש רשימת הפלטפורמות המדווחות ביותר, עם 21.7% מכלל הפניות, והדיחה את פייסבוק, שממוקמת במקום השני עם כחמישית מהדיווחים. אינסטגרם נמצאת במקום השלישי עם 15.6% מהתלונות.
לפי הנתונים, במהלך 2024 התקבלו כ-1,100 פניות על פריצות לחשבונות אישיים ברשתות החברתיות, עלייה של יותר מ-20% בהשוואה לשנה הקודמת. במקביל, 45% מכלל הפניות לקו הסיוע עסקו באיומי סייבר, לעומת 36% בלבד בשנת 2023.
לצד גידול במתקפות על חשבונות פרטיים, נרשמה עלייה חדה בתלונות על הונאות (17.6% מהפניות), פגיעות מיניות ברשת (11.5%), התחזות ופגיעה בפרטיות (10.9%) וכן הפצת תוכן כוזב בנושאי המלחמה (10.6%).
באיגוד האינטרנט מציינים גם עלייה ניכרת בפגיעות בטלגרם, עם 4.1% מהדיווחים השנה. במגזר הערבי נרשמה עלייה משמעותית בתלונות על טיקטוק, המהוות 15% מכלל הפניות.
קו הסיוע של איגוד האינטרנט הגיש מאות בקשות להסרת תכנים בעייתיים מהפלטפורמות השונות, כאשר פייסבוק קיבלה את המספר הגבוה ביותר של פניות – 322 בקשות, מתוכן כ-98% נענו בחיוב. בטיקטוק הוגשו 137 בקשות הסרה, מהן 95% טופלו.
עידן רינג, סמנכ”ל קהילה וחברה באיגוד האינטרנט הישראלי, אמר כי “המלחמה הגיעה לפתחם של כל אזרחי המדינה גם בזירה הדיגיטלית, וניסיונות התקיפה נגד אזרחים צמחו בעשרות אחוזים”.
לדבריו, למרות המאמצים להסרת תכנים פוגעניים, קו ההגנה הראשון חייב להיות המשתמשים עצמם, באמצעות אימות דו-שלבי, שימוש בסיסמאות חזקות, דיווחים לפלטפורמות והגברת המודעות לסיכוני הסייבר.