מייסד ומנכ"ל Wiz, אסף רפפורט בשיחה עם שרדול שאה. צילום: Index Ventures
מייסד ומנכ"ל Wiz, אסף רפפורט בשיחה עם שרדול שאה. צילום: Index Ventures

עשה היסטוריה: המשקיע הראשון של wiz חושף איך בונים אקזיט ב-32 מיליארד דולר

שרדול שאה, מהמשקיעים הבכירים בעולם, היה הראשון לזהות את הפוטנציאל של ארבעה יזמים ישראלים שבנו את חברת Wiz. היום, כשהוא עומד לגרוף 3.5 מיליארד דולר מהמכירה לגוגל, הוא חושף את סוד ההצלחה, מסביר למה ישראל היא חממת היזמות הבאה – ומבטיח: ״הרף עלה, יקומו כאן דור חדש וחברות של עשרות מיליארדים״

אם יש אדם אחד שמסמל את ההצלחה הפנומנלית של Wiz – חברת אבטחת הענן הישראלית שהפכה לאחת מחברות הסייבר החזקות בעולם – זהו שרדול שאה. המשקיע הבריטי-אמריקאי, מהבולטים והמשפיעים בקרב קרנות ההון סיכון הגלובליות, היה הראשון לזהות את הפוטנציאל של ארבעת המייסדים הישראלים ולשים את כספו היכן שכולם עוד היססו.

שרדול שאה. צילום: Index Ventures
שרדול שאה. צילום: Index Ventures

קרן Index Ventures, בה שאה משמש כשותף בכיר, מחזיקה כיום בנתח הגדול ביותר של מניות Wiz – כ-11% מהחברה – שצפויות להניב לה כ-3.5 מיליארד דולר עם השלמת העסקה מול גוגל. אך עבור שאה, מדובר בהרבה יותר מעסקה מוצלחת.

״אני הכרתי את המייסדים כשהייתי חבר בדירקטוריון של אדאלום״, מספר שאה בראיון ל-ynet, ״בזכות ההיכרות הזאת נחשפתי לעומק הקשר שקיים בין ארבעתם ונמשך כבר 23 שנה. היה לי ברור שיש ביניהם אמון רב״.

שאה מבהיר כי ההיכרות המקצועית עם אסף רפפורט, עמי לוטבק, רועי רזניק וינון קוסטיקה לא הסתכמה ביחסי עבודה בלבד, אלא בחיבור אישי עמוק. ״הם היו מיוחדים במובנים רבים, אבל מה שהכי ייחד אותם היה הגישה ללקוחות, לאנשים״, הוא אומר.

בעוד שסטארט-אפים רבים מחפשים את עצמם במשך שנים, בצוות של Wiz הדברים התבהרו מהר מאוד. ״המוצר שלהם? הוא עוד לא היה ברור באותו שלב״, מודה שאה, ״אבל היה די מדהים לראות איך בתוך שבועות הם התמקדו במה שהם עומדים לבנות. לרוב החברות לוקח שנים להבין את זה״.

הגישה של שאה, שמדורג בצמרת רשימת ״מידאס״ של פורבס – רשימת 100 משקיעי ההון סיכון הטובים בעולם – ברורה: ״אומנות השקעות ההון סיכון היא עניין מאוד אישי. משקיעים שונים משתמשים בגישות שונות. יש שמשקיעים בצוותי שיווק, יש שמשקיעים במוצרים. האומנות שלנו היא להשקיע באנשים״.

ולמה דווקא Wiz? ״בגלל שהכרתי אותם כבר 11 שנה, אני חושב שהייתה לי תחושה חזקה יותר הן של האינטואיציה והן של המסגרת האנליטית״, הוא אומר. ״היו לי הרבה שיחות ארוכות עם המייסדים והמשקיעים וכשיש לך צוות כזה – הביטחון והאופטימיות שלי היו גדולים״.

Wiz הוקמה רק לפני חמש שנים, אך ההישגים שלה שברו שיאים: בתוך שנה בלבד היא הפכה ל״יוניקורן״ וגייסה הון לפי שווי של 1.7 מיליארד דולר. בתוך שנה וחצי עברה את רף ה-100 מיליון דולר בהכנסות שנתיות, והיום היא כבר שועטת לעבר הכנסות שנתיות של כמיליארד דולר.

שאה מתייחס לכך בפשטות: ״אני מסכים ששבירת השיאים הזאת בתוך חמש שנים היא ממש מהירה. זו תהיה הרכישה הגדולה ביותר שמוכרזת על ידי גוגל בכל הזמנים״, לטענתו, כשהיסודות של החברה מבוססים על קשר עמוק ורב שנים, הכל אפשרי: ״כשהבנת שהמייסדים בנו אמון ביכולת שלהם במשך 23 שנים, ברור שהשולחן הזה היה ערוך כבר ביום הראשון״.

מאחורי וויז עומדת גם אידיאולוגיה ברורה – לא למהר להימכר ולשאוף להנפקה עצמאית. שאה, שנחשב לאסטרטג זהיר אך נועז, מחזק את המסר הזה: ״לא היינו משקיעים בחברות האלה, אילולא הייתה להם רמת שאפתנות כזו״.

הוא מוסיף כי ההצלחה של Wiz עשויה להיות נקודת מפנה עבור היזמות הישראלית: ״אחד היתרונות של עסקה כזו הוא שיש כל כך הרבה יותר ניסיון שמתפזר באקוסיסטם היזמי. לדעתי זה ישפיע באופן חיובי על הדור הבא של היזמים״.

Index Ventures, קרן ההון סיכון של שאה, היא אחת הפעילות בישראל. מעבר ל-Wiz, הקרן השקיעה בחברות כמו Adallom, Fireblocks, MyHeritage, Outbrain ו-Gong. “השקענו ביותר מ-30 חברות בעשורים האחרונים בישראל״, הוא מגלה, ״ובארבעת החודשים האחרונים ביצענו שלוש השקעות נוספות בישראל, כולן עדיין מתחת לרדאר. ויהיו עוד דברים שיקרו השנה״.

לדבריו, הצלחת Wiz שולחת מסר ברור ליזמים ישראלים נוספים: ״היזמים שלי שלחו לי הודעות ב-24 השעות האחרונות ואמרתי לכולם – הרף עלה״. 

ובמסר סיכום ליזמים ולמשקיעים בארץ ובעולם, אומר שאה: ״מה שאני מנסה להגיד, ואני מנסה להיות ממש אמיתי – לא לזרוק מספרים אקראיים – זה שצריך לעודד את השאפתנות ואת האמונה שמה שאולי נראה בלתי אפשרי, הוא למעשה כן אפשרי״.

Scroll to Top