חברת אלביט מערכות נהנית ממגמת ההתחמשות באירופה ומהמלחמה בדרום ורושמת זינוק חד במכירות: הכנסות של 6.8 מיליארד דולר ב-2024, עם הכפלת המכירות לצה”ל וצבר הזמנות של 22.6 מיליארד דולר
התחמשות מדינות אירופה מול האיום הרוסי והמלחמה המתמשכת בדרום הביאו את אלביט מערכות לשנה יוצאת דופן: החברה סיכמה את 2024 עם הכנסות של 6.8 מיליארד דולר – זינוק דו-ספרתי לעומת השנה הקודמת והתקרבות ליעד השאפתני שהציבה לעצמה – 7 מיליארד דולר.
הכנסות החברה ברבעון הרביעי צמחו ב-19% והסתכמו ב-1.9 מיליארד דולר, מה שמסמן שנה רביעית ברציפות של צמיחה עקבית. ״אירופה מתחמשת והביקושים גדלים״, אמר נשיא ומנכ”ל החברה בצלאל מכליס ל-ynet, עם פרסום הדוחות. לדבריו, הפורטפוליו הרחב של החברה וחברות הבת הבינלאומיות ״מאפשרים למנף את המגמה הגלובלית ולתת מענה לעלייה בביקושים״.

נתוני הדוחות מצביעים על גידול חריג במכירות לצה״ל – שהכפילו את עצמן ל-2 מיליארד דולר, לעומת מיליארד דולר בלבד ב-2023. צה״ל, שהתעצם בעקבות מלחמת חרבות ברזל, רכש מאלביט בעיקר כטב״מים, חימושים מדויקים ומערכות קרקעיות מתקדמות. בין המערכות הבולטות שסופקו: משגרי ה״פולס״ ומערכת ״עוקץ פלדה״. שהופעלה לראשונה במהלך הלחימה בעזה.
לצד ישראל, גם מדינות אירופה מזניקות את ההזמנות מאלביט על רקע החרדה המתמשכת מהמצב באוקראינה והאגרסיביות הרוסית. החברה מדווחת על גידול של 5 מיליארד דולר בצבר ההזמנות שהגיע ל-22.6 מיליארד דולר – מתוכן 65% הגיעו מחו״ל, בעיקר מאירופה.
בפילוח ענפי, חטיבת כלי הטיס של אלביט – בה בולטים הכטב”מים – הובילה את ההכנסות עם מעל ל-2 מיליארד דולר בשנה. אחריה ניצבת חטיבת היבשה עם 1.7 מיליארד דולר, כאשר עיקר הגידול מיוחס אף הוא להזמנות ממשרד הביטחון ולחוזים חדשים באירופה.
למרות העלייה המרשימה ברווחיות, החברה עדיין לא הצליחה לעמוד ביעד הרווח התפעולי של 10% מהמכירות, והסתפקה ב-8.5%, לעומת 7.5% בשנה שעברה. הרווח הנקי השנתי זינק ב-30% ל-400 מיליון דולר, והרווח ברבעון האחרון נסק ל-90 מיליון דולר לעומת 30 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2023.
החברה חילקה למשקיעים דיבידנד של 89 מיליון דולר, תוך גידול ברווח למניה ב-31% לרמה של 8.76 דולר.
אלביט, המעסיקה כיום כ-20 אלף עובדים ברחבי העולם, הוסיפה השנה כ-1,500 עובדים חדשים, הודות להתרחבות הביקושים בשוקי היעד. החברה ייצרה השנה תזרים מזומנים של 320 מיליון דולר מפעילות שוטפת.
״2024 הייתה שנה משמעותית מאוד, בה ראינו צמיחה בכל שווקי היעד ובכל קווי המוצרים״, סיכם מכליס. ״אנו רואים את המגמה נמשכת לתוך 2025, בעיקר באירופה ובישראל״.