תוכנית דרך חברון, ירושלים. הדמיה: רוזנפלד ארנס אדריכלים
תוכנית דרך חברון, ירושלים. הדמיה: רוזנפלד ארנס אדריכלים

בדרך חברון: שכונת העתיד של דרום ירושלים יוצאת לדרך

ירושלים מתחדשת עם תוכנית שאפתנית שתשנה את פניה של דרך חברון בדרום העיר. הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה ירושלים, בראשות שירה תלמי באבאי, אישרה היום (שלישי) את תוכנית “סטריפ דרך חברון” – פרויקט מרשים הכולל מגדלים בגובה של עד 50 קומות, שיהיו הגבוהים ביותר שאושרו בבירה עד כה.

השכונה, שתוקם על שטח של כ-120 דונם לאורך ציר הקו הכחול של הרכבת הקלה, משלבת דיור, מסחר, תעסוקה ושימור ארכיאולוגי. זהו חלק מחזון עירוני המכוון לציפוף העיר תוך שמירה על שטחים פתוחים ושילוב תחבורה ציבורית יעילה.

עיקרי התוכנית:

מגורים: 3,500 יחידות דיור, מהן 700 קטנות (עד 55 מ”ר) ו-1,050 המיועדות להשכרה למשך 10 שנים.

מלונאות: 1,300 חדרי מלון בחמישה מגדלים בני 30 קומות.

שטחי מסחר ותעסוקה: כ-50,000 מ”ר למסחר לאורך ציר הרכבת הקלה ו-65,000 מ”ר משרדים.

מבני ציבור: שישה בתי ספר, 52 גני ילדים ומעונות יום, מרכז ספורט עם בריכת שחייה, בתי כנסת ומרכזי קהילה.

שטחים פתוחים: 35 דונם שישולבו עם שרידים ארכיאולוגיים כמו קבר הנזיר, כבשן הסיד ואמות מים עתיקות, בשיתוף פעולה עם רשות העתיקות.

בנוסף לשילוב המגורים, המסחר והמבנים הציבוריים, התוכנית מתמקדת בשימור המורשת ההיסטורית של האזור. השרידים הארכיאולוגיים ישולבו במרחב הציבורי באופן שמכבד את העבר לצד פיתוח עתידי.

התוכנית, שיזמה חברת תדהר ותוכננה על ידי סטודיו יגאל לוי אדריכלים, מדגישה את חשיבות הבנייה לאורך צירי תחבורה ציבורית. “התוכנית מביאה בשורה לירושלים,” אמרה שירה תלמי באבאי, יו”ר הוועדה המחוזית. “המטרה היא להתחדש פנימה וליצור מתחם מגוון שיתאים לזוגות צעירים, לצד שמירה על שטחים פתוחים ושימור ההיסטוריה המקומית.”

אדריכל דן קינן, מתכנן מחוז ירושלים, הסביר כי התוכנית נועדה לתת מענה לביקוש הגובר לדיור בעיר תוך הימנעות מפגיעה בשטחים הפתוחים. ראש העיר, משה ליאון, הוסיף: “שכונת דרך חברון מציגה מודל ייחודי לשילוב בין מגורים, תעסוקה ומסחר לצד שימור אתרים היסטוריים. ירושלים ממשיכה להתפתח ולהציע איכות חיים מודרנית לתושביה.”

Scroll to Top