במבה אסם. צילום: סטודיו אסם
במבה אסם. צילום: סטודיו אסם

גל התייקרויות נוסף: אסם, יוניליוור ושטראוס מעלות מחירים

העלאת מחירים נוספת בשוק המזון המקומי: לאחר ששטראוס ויוניליוור הודיעו על העלאת מחירים בשבוע שעבר, מצטרפת גם אסם לגל ההתייקרויות. היום (חמישי) הודיעה החברה כי תעדכן את מחירי מוצריה בעקבות עלייה בעלויות חומרי הגלם, האריזות והייצור.

על פי הודעת החברה, המחירים יתייקרו בשיעור ממוצע של כ-2.2% מהמחירון הכללי, אך חלק מהמוצרים יעלו עד 9%. מדובר במהלך ההתייקרות השני של אסם לשנת 2024, והרביעי בשנתיים האחרונות.

בחברה ציינו כי ההתייקרות נובעת מהמשך עלייה במחירי חומרי הגלם ועלויות הייצור והלוגיסטיקה במפעלי החברה בישראל. בין המוצרים שיושפעו מהמהלך: קטשופ, אטריות למרק, רטבים, עוגיות ומוצרי טבעול.

רק אתמול הודיעה יוניליוור על התייקרות במוצרי השוקולד שלה, שתיכנס לתוקף ב-1 בינואר. המחירים של מותגים כמו ורד הגליל וקליק יעלו בשיעור ממוצע של 14.7%, כאשר ההתייקרות למוצר בודד נעה בין 12% ל-16%.

יוניליוור תלתה את המהלך בעלייה דרמטית במחירי הקקאו בעולם, שהתייקרו בשנה האחרונה ביותר מ-100%. “עלייה זו אינה מאפשרת לנו להמשיך ולספוג את הגידול בעלויות הייצור”, נכתב במכתב שהועבר לקמעונאים.

שטראוס הייתה הראשונה להודיע על עליית מחירים בשבוע שעבר, כשעדכנה כי מחירי חלק ממוצרי השוקולד והקפה שלה יעלו בשיעור של עד 18%. גם שטראוס ייחסה את המהלך לעלייה חדה במחירי חומרי הגלם: פולי קקאו התייקרו בכ-120%, ופולי קפה עלו ב-50%-70%.

ההתייקרויות החוזרות ונשנות במוצרי המזון מכבידות על ציבור הצרכנים, שכבר מתמודד עם יוקר מחיה גבוה. בשנה החולפת בלבד נרשמו כמה סבבי התייקרויות מצד חברות המזון הגדולות, שבכולן נטען כי העלייה בעלויות הייצור לא מאפשרת לחברות לספוג את המחירים.

כעת נשאלת השאלה האם נראה חברות נוספות מצטרפות לגל ההתייקרויות, והאם המהלך יוביל לחרם צרכנים כפי שקרה בעבר עם חברות שהעלו מחירים באופן דומה.

מה שבטוח הוא שהלחץ הכלכלי על הציבור נמשך, כשמוצרי המזון הבסיסיים הופכים לנטל הולך וגובר על תקציב המשפחות בישראל.

Scroll to Top