הבנק השווייצרי דירג 25 ערים מובילות לפי סל מוצרי ושירותי יוקרה, כולל נדל”ן, חינוך, תחבורה, מסעדות ומלונות. ניו יורק היא העיר האמריקאית היחידה ברשימה, ודובאי בולטת בזינוק חד. המחירים הכלליים למותרות ירדו לראשונה מאז 2020
סינגפור דורגה זו השנה השלישית ברציפות כעיר היקרה בעולם לחיים ברמת יוקרה, כך עולה מדו”ח 2025 שפרסמה קבוצת Julius Baer השווייצרית. הדו”ח מדרג את 25 הערים המובילות בעולם לפי מדדים הנוגעים לצריכה של שירותים ומוצרים יוקרתיים, בהם חינוך פרטי, נדל”ן למגורים, טיסות עסקים, רכב, ארוחות יוקרה ומלונות.
על פי הנתונים, לונדון עלתה למקום השני בעקבות זינוק של 26.6 אחוזים במחירי הלימודים הפרטיים ועלייה של 29.7 אחוזים במחירי טיסות עסקים. הונג קונג דורגה שלישית, כאשר הבנק מציין עניין גובר מצד עשירים בתוכנית המקומית למתן תושבות למשקיעים. מונקו, שידועה במחירי הנדל”ן הגבוהים בה בעולם, נמצאת במקום הרביעי ואחריה ציריך השווייצרית. שנגחאי, שהובילה את הדירוג בשנת 2022, ירדה השנה למקום השישי.
לראשונה מאז פרסום הדו”ח בשנת 2020, סל המוצרים והשירותים היוקרתיים שמרכיב את המדד רשם ירידה של 2 אחוזים במחיריו הממוצעים. לפי Julius Baer, מדובר בתופעה נדירה, שכן מחירי מותרות נוטים לעלות בקצב כפול לעומת מדדי מחירים כלליים. ראש מחלקת המחקר בבנק, כריסטיאן גאטיקר, אמר כי הנתונים הנוכחיים משקפים את ״הרגע האחרון שלפני המצב הנוכחי״, בהתייחסו למתחים הגיאופוליטיים, העלאות הריבית והסביבה הכלכלית המאתגרת. לדבריו, הדו”ח הבא יספק תמונת מצב מעניינת על ההשלכות של התהפוכות הגלובליות.
לפי הדו”ח, מחירי בתי המלון בסינגפור עלו ב-10.3 אחוזים במהלך השנה האחרונה, ומצביעים על ביקוש גבוה לעיר שמצטיירת כיעד בטוח להשקעות ונופש גם בתקופות של אי ודאות עולמית. לעומת זאת, בהונג קונג נרשמה ירידה חדה של 26.1 אחוזים במחירי בתי המלון, למרות העניין הרב מצד משקיעים זרים.
גם ענף התחבורה האווירית שיחק תפקיד בדירוג. בלונדון, כאמור, נרשמה עלייה של כמעט 30 אחוז במחירי טיסות במחלקת עסקים, מה שהשפיע באופן ישיר על המיקום הגבוה של העיר במדד. בתחום הרכב הפרטי, נמשכת מגמת עלייה במחירי מכוניות יוקרה בערים רבות, אך אין נתונים מספריים נלווים בדו”ח הנוכחי.
דובאי טיפסה השנה מהמקום ה-12 למקום השביעי, וזאת על רקע זרם הולך וגובר של בעלי הון שעברו להתגורר בעיר מאז מגפת הקורונה. לפי Julius Baer, מדובר במגמה ממושכת שממשיכה להזרים כסף זר לאמירויות, בדגש על נדל”ן יוקרתי, שירותי פיננסים ומוצרי צריכה יוקרתיים.
במקום השמיני ניצבת ניו יורק, העיר האמריקאית היחידה שנכנסה לעשירייה הראשונה. על פי הדו”ח, ניו יורק שומרת על יציבות יחסית במדדי היוקרה, אך לא מציגה עליות חדות כמו ערים אחרות.
הדו”ח מציין ירידות חדות בדירוג של ערים ממרכז ודרום אמריקה. סאו פאולו ומקסיקו סיטי חוו ירידה ניכרת בביקוש מצד צרכני יוקרה, ככל הנראה על רקע התחזקות הדולר, אי יציבות פוליטית וירידה כללית בפעילות הכלכלית המקומית. שתי הערים לא הצליחו להיכנס לעשירייה הראשונה.
הדו”ח מבוסס על סקר שנערך בקרב לקוחות עשירים, בעלי נכסים נזילים של מיליון דולר ומעלה, בין פברואר למרץ 2025. הסקר בחן סל אחיד של מוצרים ושירותים, כולל שיעורי שכר לימוד בבתי ספר פרטיים, מחירי נדל”ן, עלויות רכב פרטי, סעודות טעימות (Degustation Dinners), בגדים ממותגים, טיפולי בריאות ויופי, ושירותים נלווים כגון ביטוח, שמירה ואחזקה.
Julius Baer, שנוסדה ב-1890 ופועלת מלוגאנו וציריך, נחשבת לאחת מקבוצות ניהול ההון המובילות באירופה, ומדי שנה מפרסמת את “דוח סגנון החיים העולמי” (Global Wealth and Lifestyle Report) שנועד למפות את הרגלי הצריכה של לקוחות אמידים בעולם.