טראמפ, בזוס ומאסק. צילום: grok
טראמפ, בזוס ומאסק. צילום: grok

מאז ההשבעה: ״המיליארדרים של טראמפ״ ספגו הפסדים של 209 מיליארד דולר

כשהנשיא דונלד טראמפ הושבע לכהונתו השנייה ב־20 בינואר, הוא עמד מוקף בכמה מהאנשים העשירים ביותר בעולם – אילון מאסק, ג’ף בזוס, מארק צוקרברג ועוד. אך שבעה שבועות בלבד לאחר מכן, רבים מאותם מיליארדרים חוו טלטלה כלכלית דרמטית. על פי מדד המיליארדרים של בלומברג, חמישה מהם איבדו יחד סכום עתק של 209 מיליארד דולר, כאשר מניות החברות שבשליטתם רשמו ירידות חדות בעקבות חוסר יציבות בשווקים עם תחילת כהונתו של טראמפ.

בתקופה שבין בחירתו של טראמפ להשבעתו, המשקיעים הביעו אופטימיות גדולה כלפי מדיניותו הפרו-עסקית. מדד S&P 500 הגיע לשיאים חדשים, והערכות כי כהונתו השנייה תיטיב עם הסקטור העסקי הובילו לגל השקעות בבורסות ובקריפטו.

מניות טסלה זינקו ב־98% בשבועות שלאחר הבחירות, מניית לואי ויטון של ברנרד ארנו טיפסה ב־7% בשבוע שקדם להשבעה, ומטא של מארק צוקרברג רשמה עלייה של 9% לפני כניסתו של טראמפ לתפקיד ועוד 20% בחודש שלאחר מכן.

אולם האופטימיות התפוגגה במהירות. מאז שנכנס טראמפ לבית הלבן, מדד S&P 500 איבד 6.4%, כאשר פיטורים המוניים של עובדי ממשלה וחוסר ודאות סביב מדיניות המכסים של הנשיא טלטלו את השווקים. הירידות הכבדות פגעו בעיקר במיליארדרים שהיו שושבינים בטקס ההשבעה, כאשר שווי השוק של החברות שבשליטתם הצטמק בלא פחות מ־1.39 טריליון דולר מאז 17 בינואר.

אילון מאסק – ירידה של 148 מיליארד דולר בהון

מאסק, מנכ”ל טסלה ו־X (לשעבר טוויטר), היה אחד המפסידים הגדולים. ב־17 בדצמבר הונו האישי הגיע לשיא היסטורי של 486 מיליארד דולר, אך מאז מחקה טסלה את כל הרווחים שהשיגה לאחר הבחירות.

המכה הכבדה ביותר נרשמה בשוק האירופי, שם צרכנים הגיבו בקור רוח לתמיכתו הפוליטית של מאסק בימין הקיצוני, מה שהוביל לירידה של יותר מ־70% במכירות טסלה בגרמניה בחודשיים הראשונים של 2025. גם השוק הסיני לא נשאר אדיש, עם צניחה של 49% ביצוא רכבי טסלה בחודש פברואר – הרמה הנמוכה ביותר מאז 2022.

ג’ף בזוס – ירידה של 29 מיליארד דולר

הבעלים של אמזון, שהתעמת עם טראמפ במהלך כהונתו הראשונה סביב הבעלות על וושינגטון פוסט ושירות הדואר האמריקאי, דווקא ניסה לשדר פיוס עם הנשיא החדש. בזוס בירך את טראמפ מיד לאחר הבחירות ואף תרם מיליון דולר לקרן ההשבעה שלו בדצמבר.

אולם המשקיעים לא התרשמו – מאז 17 בינואר מניית אמזון צנחה ב־14%, וההון האישי של בזוס הצטמצם בהתאם.

סרגיי ברין – ירידה של 22 מיליארד דולר

ברין, ממייסדי גוגל (כיום אלפבית), מחזיק עדיין ב־6% מהחברה ונחשב לאחד המתנגדים הבולטים לטראמפ במגזר הטכנולוגי. למרות שב־2017 השתתף בהפגנות נגד מדיניות ההגירה של הממשל, לאחר בחירתו של טראמפ בנובמבר האחרון הוא נצפה בארוחת ערב עם הנשיא במאר-א-לאגו.

אבל החברות הטובות לא עזרו לו: מניות אלפבית צנחו ביותר מ־7% לאחר שהחברה פספסה את תחזיות האנליסטים. בנוסף, אלפבית מתמודדת עם לחץ גובר מצד משרד המשפטים, הדורש לפרק את מנוע החיפוש כרום בטענה כי מדובר במונופול בלתי חוקי.

מארק צוקרברג – ירידה של 5 מיליארד דולר

מטא (לשעבר פייסבוק) הייתה אחת המנצחות הגדולות בתחילת 2025, עם עלייה של 19% במחיר המניה מאז ינואר. אך ההתלהבות לא החזיקה מעמד – בתוך מספר שבועות, המניה איבדה את כל הרווחים הללו, מה שהוביל למחיקת 5 מיליארד דולר מהונו של צוקרברג.

ברנרד ארנו – ירידה של 5 מיליארד דולר

אחד מעשירי אירופה ומבעלי לואי ויטון, ברנרד ארנו, נחשב לחבר אישי של טראמפ מזה עשרות שנים. עם זאת, משקיעים הביעו חשש כבד כי טראמפ יקיים את הבטחתו להטיל מכסים נוספים על יבוא מהאיחוד האירופי, מה שפגע במניות החברה והוביל למחיקת 5 מיליארד דולר מהונו של ארנו.

טראמפ מודע היטב להפסדים האדירים שספגו חמשת המיליארדרים שהפכו לבני ברית – ויהיה מעניין לעקוב ולראות איך הוא מתכונן להחזיר להם את הכבוד האבוד.

Scroll to Top