המסירה בוצעה באוסטין, טקסס, לרכב מדגם Model Y • לא נמסרו פרטים טכניים על גרסת התוכנה • הרגולטור הפדרלי עדיין חוקר את מערכת ה-FSD של החברה
חברת טסלה הודיעה ביום שבת כי ביצעה את המסירה הראשונה אי פעם של רכב חדש ללקוח תוך שימוש בנהיגה אוטונומית מלאה, ללא נהג פיזי וללא שליטה מרחוק. לפי הודעת החברה, רכב מדגם Model Y נסע ממפעלי גיגה של טסלה באוסטין, טקסס, ועד לכתובת מגורים באותה עיר, כאשר לכל אורך הדרך לא שהה אף אדם בתוך הרכב או בשליטה עליו.
החשיפה הגיעה באמצעות סרטון וידאו שפורסם בחשבון הרשמי של טסלה ברשת X, שבבעלות אילון מאסק. בסרטון נראית המכונית נוהגת לבדה בכבישים ציבוריים, לרבות אוטוסטרדות, רחובות עירוניים ואזורים מסחריים, עד עצירתה בצמוד למדרכה אדומה, המוגדרת כנתיב חירום שאסור בעצירה.
World's first autonomous delivery of a car!
— Tesla (@Tesla) June 28, 2025
This Tesla drove itself from Gigafactory Texas to its new owner's home ~30min away — crossing parking lots, highways & the city to reach its new owner pic.twitter.com/WFSIaEU6Oq
הלקוח שקיבל את הרכב חיכה מחוץ לבניין מגורים יחד עם מספר נציגים של טסלה, חלקם לבושים בחולצות עם לוגו החברה. לדברי טסלה, מדובר היה בלקוח אקראי שנבחר מתוך רשימת מזמיני הרכב באזור אוסטין.
טסלה לא חשפה איזו גרסת תוכנה או חומרה הופעלה ברכב שביצע את המסירה, ולא נמסר האם מדובר בגרסה מסחרית או ניסיונית. לפי מדריך המשתמש הרשמי של Model Y, מערכת FSD (Full Self Driving – Supervised) מחייבת השארת ידיים על ההגה וערנות נהג, ולא מאפשרת נהיגה ללא פיקוח אנושי.
ראש תחום הבינה המלאכותית בטסלה, אשוק אלוסוואמי, מסר כי הרכב שהשתתף בנסיעה הוא ״בדיוק כמו כל רכב Model Y שיוצא מהמפעל״, וציין כי במהלך המסירה הוא הגיע למהירות של 72 מייל לשעה, מעל למגבלת המהירות החוקית ברוב כבישי טקסס, העומדת לרוב על 70 מייל לשעה.

בהודעות שפרסם מאסק לאחר הניסוי נכתב כי מדובר ב״נסיעה אוטונומית מלאה ראשונה על כביש ציבורי ללא נהג וללא שליטה מרחוק״, עם זאת, טענה זו אינה מדויקת: חברת Waymo, שבבעלות Alphabet (גוגל), מפעילה שירות מסחרי של רובוטאקסי בערים בארה״ב כמו פיניקס, לוס אנג’לס וסן פרנסיסקו, ובמסגרתו בוצעו גם נסיעות על אוטוסטרדות כבר ב-2024.
במקביל למסירה המדוברת, טסלה החלה בסוף השבוע החולף פיילוט מוגבל של שירות רובוטאקסי באוסטין. במסגרת זו נוסעים בין 10 ל-20 רכבי Model Y מצוידים בטכנולוגיה ניסיונית, כשהם מופעלים בפועל עם נוסע אנושי במושב הקדמי, ולצידם פיקוח ממרכז שליטה מרחוק. הנסיעות בפיילוט זמינות בשלב זה רק לקבוצת משפיענים, יוטיוברים ואנליסטים המזוהים עם קהילת תומכי טסלה.
המנהל הלאומי לבטיחות בדרכים (NHTSA) ממשיך לחקור את מערכות הנהיגה האוטונומית של טסלה, ובמיוחד את מערכת ה-FSD, בחשד לליקויים בטיחותיים. המנהל דרש לאחרונה מידע נוסף מהחברה בנוגע לתקריות שבהן רכבי ניסוי נצפו כשהם מפרים את חוקי התנועה, במסגרת הרצת הרובוטאקסי.
מאז 2016 מבטיח מאסק שטסלה תהפוך את כלל רכבי החברה לאוטונומיים לחלוטין באמצעות עדכוני תוכנה בלבד. בשנת 2019 הצהיר מאסק כי עד 2020 יפעלו על כבישי העולם מיליון רובוטאקסים של טסלה, יעד שמעולם לא התממש. אותה התחייבות סייעה לו אז בגיוס של 2 מיליארד דולר ממשקיעים מוסדיים.
גם סרטון שפרסמה טסלה ב-2016, שכונה בזמנו ״Paint It Black״, הציג יכולות נהיגה עצמאית של רכב החברה. אך בהמשך התברר, במהלך תצהירים משפטיים, כי הסרטון בוים באופן שיצר רושם שגוי בנוגע ליכולות המערכת.
טסלה סובלת מירידה שנתית במכירות במספר שווקים, בעיקר באירופה, במהלך חמשת החודשים הראשונים של 2025. בין הסיבות לירידה ניתן למנות את התחרות מצד יצרניות רכב סיניות דוגמת BYD, Nio ו-Xiaomi, אך גם את הדימוי הציבורי השנוי במחלוקת של מאסק עצמו.
בחודשים האחרונים גברו הקולות הקוראים לחרם צרכנים בעקבות תמיכתו הגלויה של מאסק במפלגת הימין הקיצוני AfD בגרמניה, וכן עקב קשריו עם ממשל טראמפ.
טסלה צפויה לפרסם את נתוני ייצור ומסירות הרכב לרבעון השני של 2025 ביום שלישי הקרוב, 2 ביולי. נתונים אלו עשויים להצביע האם ההישג הטכנולוגי שהציגה החברה תורגם גם לביצועים עסקיים בפועל.