החשב הכללי באוצר פרסם כי הגירעון לחודש מרץ הסתכם ב-13 מיליארד שקל בלבד – ירידה לעומת השנה שעברה. הסיבות: עלייה בגביית המסים, ירידה בהוצאות הממשלה, והמשך העבודה לפי תקציב המשכי
הגירעון התקציבי של מדינת ישראל המשיך גם בחודש מרץ במגמת הצמצום, ועמד על 5.2% מהתוצר – כך לפי נתוני משרד האוצר שפורסמו היום (שלישי) על ידי החשב הכללי, יהלי רוטנברג. מדובר בחודש השישי ברציפות שבו הגירעון מצטמצם, והוא כעת עומד על כ-105.5 מיליארד שקל.
הירידה בגירעון נובעת בעיקר מעלייה משמעותית בגביית המסים – זינוק של 22.1% מתחילת השנה לעומת התקופה המקבילה אשתקד – לצד ירידה בהוצאות הממשלה בשל סיום שלבים אינטנסיביים של הלחימה והמשכו של התקציב ההמשכי, שאיפשר שליטה הדוקה יותר על ההוצאות עד לאישור התקציב החדש בסוף מרץ.
לפי הדו”ח, הכנסות המדינה במרץ הסתכמו בכ-44.7 מיליארד שקל, בעוד ההוצאות עמדו על כ-57.7 מיליארד. מתחילת 2025 נרשמו הכנסות כוללות של כ-147.3 מיליארד שקל, מול הוצאות של 143.6 מיליארד – נתונים המעידים על איזון תקציבי יחסי.
חודש מרץ סיכם למעשה רבעון של קיטון נומינלי בהוצאות הממשלה, הנובע מההשפעה המרסנת של התקציב ההמשכי ומרגיעה מסוימת בתקציבי הביטחון והחירום. באוצר מקווים שמגמה זו תימשך גם ברבעון הבא עם כניסתו לתוקף של התקציב החדש.