בנק הפועלים. צילום: דן חלמיש
בנק הפועלים. צילום: דן חלמיש

עושים לכם סדר: באיזה בנק תקבלו את הריבית הגבוהה ביותר?

סקירה עדכנית של בנק ישראל חושפת: פערים משמעותיים בין הריביות שמציעים הבנקים – לבין מה שהציבור מקבל בפועל. בנק וואן זירו, בנק ירושלים ומרכנתיל מובילים בטווחי הפיקדון המרכזיים

בנק ישראל פרסם היום (שלישי) סקירה חודשית אודות שיעורי הריביות של הבנקים בישראל לחודש אפריל. הנתונים מתייחסים לריביות על פיקדונות עו”ש, אשראי ופיקדונות לזמנים שונים, ומאפשרים לבצע השוואה בין הבנקים בכל הנוגע לריבית שמקבלים הלקוחות עבור כספם.

מהסקירה עולה כי מרבית הפיקדונות הקצרים (יומיים ושבועיים) ניתנים בריבית משתנה – עם ריבית ממוצעת של 1.47% לפיקדון יומי ו־3.31% לפיקדון שבועי. לעומת זאת, פיקדונות לטווח של חצי שנה עד שנה ניתנים בעיקר בריבית קבועה, עם ממוצע מערכת של 4.09%.

סך הפיקדונות בריבית קבועה בחודש אפריל הסתכם ב־21.98 מיליארד שקל, לעומת 17 מיליארד שקל בפיקדונות בריבית משתנה – נתון הממחיש את העדפת הציבור למסלולים עם ודאות.

בפיקדון חודשי בריבית קבועה, הבנק המוביל לפי ממוצע ריבית הוא בנק מרכנתיל (3.72%), אחריו בנק ירושלים (3.59%), בנק הפועלים (3.28%) ובנק מסד (3.23%). מנגד, החציוני מצביע על כך שרק בנק ירושלים שומר על ריבית גבוהה יחסית – 3.04% – בעוד שבשאר הבנקים חצי מהלקוחות מקבלים ריבית נמוכה בהרבה, עד לכ-1.5%.

בפיקדון לטווח של 1–3 חודשים, הריבית הממוצעת הגבוהה ביותר נרשמה בבנק ירושלים (4.1%), אחריו לאומי (3.91%), הפועלים (3.88%) ומרכנתיל (3.81%). לפי הריבית החציונית, בנק לאומי מוביל עם 3.51%, הפועלים עם 3.4% ודיסקונט עם 3.25%.

בפיקדונות של 6–12 חודשים, בנק וואן זירו מוביל בריבית הממוצעת עם 5% – אך טרם נסקר חציונית. אחריו: לאומי (4.49%), ירושלים (4.38%), מזרחי טפחות (4.36%), יהב (4.12%) ודיסקונט (4.09%). לפי מדד החציון, בנק לאומי מציע את הריבית הגבוהה ביותר – 4.3%, ואחריו מזרחי טפחות ובנק ירושלים עם 4.2%.

הנתונים חושפים פערים משמעותיים בין ממוצע הריבית שמפרסם הבנק – לבין מה שחצי מהלקוחות מקבלים בפועל. המשמעות: חשוב לא רק לבדוק את הריבית הרשמית, אלא גם לדרוש מהמוסד הבנקאי את התנאים המיטביים – ולעיתים אף לנהל משא ומתן אישי, במיוחד בפיקדונות גבוהים.

Scroll to Top