דולר אמריקאי. צילום: שטריימל דוט קום
דולר אמריקאי. צילום: שטריימל דוט קום

הדולר התחזק ל-3.62 שקלים: שוק המט"ח דרוך וזו הסיבה

המטבע האמריקאי רשם עלייה מול השקל והתחזק גם בעולם על רקע הציפייה לנתוני תמ"ג ותעסוקה. במקביל, ממשל טראמפ נערך להקלות במכסים על תעשיית הרכב – מה שעשוי להשפיע על מגמות בשוקי ההון והמט"ח

שוק המט"ח המקומי נפתח היום (שלישי) בעלייה קלה בשער הדולר, שמטפס לרמה של 3.62 שקלים – עלייה של 0.2% מהשיעור אתמול. מנגד, שערו של היורו ירד ב-0.1% ל-4.12 שקלים.

גם בזירה הבינלאומית נרשמה התחזקות של הדולר: מדד הדולר העולמי (Dollar Index), הבודק את כוחו של המטבע האמריקאי מול סל מטבעות עולמי, עלה ב-0.4% לרמה של 99.32 נקודות. היורו איבד 0.4% מערכו מול הדולר ונסחר סביב 1.14 דולר, הפאונד ירד ל-1.34 דולר, וביפן התחזק הדולר מול הין ב-0.5% ל-142.7 ין לדולר.

העליות בדולר מתרחשות ברקע המתנה נרחבת בקרב המשקיעים לפרסום נתונים כלכליים מרכזיים בארצות הברית, שישפיעו על כיוון השווקים בשבועות הקרובים. מחר יתפרסם דו"ח הצמיחה לרבעון הראשון של 2025, וביום שישי יפורסם דוח התעסוקה לחודש אפריל – הראשון מאז החלת סבב המכסים האחרון של ממשל טראמפ.

במקביל, ממשל ארה"ב בוחן צעדים להפחתת השפעת המכסים על תעשיית הרכב המקומית. בין היתר נבחנות הקלות על ייבוא רכיבי רכב והחרגת יצרניות מתשלום כפול של מכסים – על מכוניות וגם על חומרי גלם כמו פלדה ואלומיניום. לפי גורמים רשמיים, מטרת המהלך היא למנוע פגיעה ביצרנים אמריקאיים ולהשאיר את המגזר תחרותי.

בסקירות כלכליות שפורסמו הבוקר בישראל ובארה"ב צוין כי ייתכן שדו"ח התמ"ג לרבעון הראשון יראה האטה מסוימת, בשל הקדמת רכישות של צרכנים וחברות טרם כניסת המכסים לתוקף. עם זאת, צריכה פרטית חזקה עשויה לאזן את הנתונים. במקביל, נתוני התעסוקה ייבחנו כסמן ראשון לפוטנציאל הפגיעה של מדיניות הסחר בשוק העבודה.

בשוק ההון מתייחסים לשבוע הנוכחי כאל נקודת מבחן למדיניות הכלכלית של הממשל האמריקאי. מלבד נתוני המאקרו, צפויים להתפרסם גם דוחות רבעוניים של חברות טכנולוגיה מרכזיות, שעשויים לשפוך אור על תחושת האמון של המגזר העסקי נוכח המצב.

Scroll to Top